zaterdag 17 mei 2008

NVW Training Almere

Datum: 17 mei 2008
Plaats: Almere
Wind: 5-15 knopen
Zeil: 7.8 Bic T-RIG OD
Trim: lichtweer
Oke, we gaan weer naar Almere toe. De enige plaats in de HW die het end rijden dubbel en dwars waard is, en dat alleen al om zijn douches. Deze keer echter, hadden we ('s middags) ook nog wind! Dankzij een paar goede aanwijzingen van RJ (zie hier) snap ik mijn 7.8 eindelijk ook nog, dus ben ik helemaal klaar voor het NK van morgen. Mark J. en Joep mochten ook nog hun talent als instructeur laten zien, wat ze voor een eerste keer (en zonder AWI of WIA) toch nog redelijk goed afging. Dat kwam misschien mede doordat ze gewoon zeiden wat de cursisten wilden horen ("Jongens, laten we gaan planeren") maar let's not spoil the fun.

Op naar NK!

Tips van RJ
  • Kramphouding! Doet pijn, maar zoals we allemaal wel weten, pijn is fijn, bloed is goed, jeuk is leuk. Gaarne niet op mij uitproberen.
  • Een rare houding voor de downwind waarbij de voorste voet achter de mastvoet staat, en de achterste op de overstaande voorste voetband (aan lij dus)

1 opmerking:

Anoniem zei

Downwind (voor de wind)
Jij noemt het een rare houding, maar het is uiteindelijk de enige houding waarmee je je board een rechte koers kunt laten varen in plaats van over het water te slingeren als een slang.

Picca's
http://www.techno293.org.uk/wp-content/gallery/2007_ym_1/y+m07d1_0950cr.jpg
http://www.techno293.org.uk/wp-content/gallery/2007_ym_1/y+m07d1_0971cr.jpg

Misschien maakt dat het weer wat duidelijker. Vergeet niet als een aap aan je giek te hangen ;)