dinsdag 24 februari 2009

Verslag: Trainen in Hyeres

Zoals eerder aangekondigd, ben ik met voldoende spullen om te leven en te trainen met de Technoselectie naar Hyères afgereisd, voor een trainingsweek. Dat ligt, als je het op windguru, wilt vinden in de buurt van Almanarre, maar de windvoorspelling mag daar genegeerd worden. Je krijgt maar wat.

Op de dag van aankomst (zondag) begonnen we rustig. Eerst even de tassen uitpakken, en de buurt verkennen. De dames gingen achter boodschappen aan, de heren gingen een plek zoeken waar we het water op konden gaan. Dat bleek gewoon de haven te zijn. Die dag stonden we om twee uur op het water. De opdracht? Weer een beetje wennen aan op het water trainen, want dat hadden we een tijdje niet gedaan.

Maandag. Weinig wind, maar we lullen niet, we varen. Er werd opgetuigd met standje extreem licht, en de minimale afstelling van de zeilen werd maar weer eens opgezocht. Onze missie: hard pompen. En dat hebben we gedaan. De hele dag.

Dinsdag. Iedereen stuiteren, het gaat waaien vandaag. 28 knopen. Standje Hyères. Toch zakte 's ochtends de verwachtingen op wind iets en was het bij het optuigen alsof we naast het Delftse Hout stonden. Toch gaan we niet lullen maar varen. Onder de bezielende leiding van Robbert-Jan van Velzen gingen we een dagje pompen we iets nieuws proberen. Surf-yoga. Nu ga ik even proberen uit te leggen wat dat even uitleggen. Surfyoga is niet rustig eens gaan zitten. Surfyoga is niets meer dan een evenwichtsoefening. Je tilt al varende een of meerdere van je benen op, en daar ga je dan... rondjes mee draaien... in het water laten slepen... heen en weer halen... en meer van zulke grappen. Op het moment dat we het water af wilde gaan krijgen we even een piep klein beetje wind (16 knp) en dus gaan de mastvoeten naar achteren en het feest los. De pret was alleen van erg korte duur.

Woensdag. Volgens de windsvoorspelling zou de wind van de vorige dag er nog moeten zijn, maar hij was moeilijk te vinden. Deze dag is er weinig gesurft door mij omdat ik ziek was.

Donderdag. Met nu Marco als trainer gingen we boardhandling doen. Met volgens hem zo'n 400 overstags die dag  en ongeveer de helft daarvan aan gijpen is dat vrij aardig gelukt. De middagtraining was met nog veel legendarischer weinig wind, en is men maar gaan oefenen op Hoofd schouders knie en teen, Pirouettes & Sail 360's. Nuttig.

Vrijdag. De trainers wilden eens wat nieuws proberen, namelijk dat we elkaar met een buddysysteem les gingen geven. Daar we die dag nu eindelijk wind hadden, was dat een groot succes. Met de voet in de voorste voetband upwind op het zwaard knallen kan je in combinatie met Kiran vrij aardig leren, en met downwind knallen zeker. Lekker gevaren.

Zaterdag. De week is weer bijna voorbij. Voor tienen de kamers uit, nog even snel de gootsteen netjes laten lijken, de lekkages opruimen (een rijstafgietsel was in de gootsteen blijven steken) en de stofzuiger even overal overheen halen. Nog even een uurtje in de branding spelen (26 knp aanlandig) en dan... 16 uurtjes in de bus naar huis. Volgende training: Medemblik.

Geen opmerkingen: