zaterdag 14 maart 2009

OTT Medemblik


Ik heb weer niet stilgezeten. In het weekend van 7 & 8 maart ben ik afgereisd naar het trainingscentrum van het KNWV, het regattacentre in Medemblik. Met als coaches voor het weekend Marco Kraaijenzank en Robbert-Jan van Velzen zijn we ons gaan focussen op de upwind (zaterdag) en gijpen (zondag).

Zaterdag gingen we op een uitzonderlijk laat tijdstip (11 uur) het water op om een baantje te varen. Helaas was niet de hele groep even snel, dus hebben we ook nog eventjes 360's gedraait om de boot, zo scherp mogelijk. Dat blijkt best wel vermoeiend, als je het een half uur lang doet. Daarna zijn we het baantje (een upwind- en downwindboei) gaan varen met als opdracht: doe wat je moet doen bij iedere boeironding. Even op een rijtje. Voor van upwind naar downwind:
  • Zwaard in
  • Uithaler los
  • Neerhaler los
En voor downwind -> upwind doen we het precies andersom. In die middag zijn we echt bezig gegaan met upwind varen, closing the gap, en tacks.

Zondag begon nogal rustig, zowel met wind als met onze activiteit. Omdat het buiten geen zonnestralen maar pijpenstelen regende sloegen we ons hardlooprondje voor een keer over en gingen we core-stability oefeningen doen, op een swiss-ball. Toen we gingen optuigen (+- tien uur) begon de wind aan te zetten, en hebben we de hele dag geplaneerd. Ik kan vervelendere dingen verzinnen voor mijn weekend. Volgende training: Brouwersdam.

Geen opmerkingen: