zondag 29 maart 2009

Training in Ter Aar

Ter voorbereiding van de opkomende HWS (Holland WindSurfing, vroeger B-serie) Ter Aar gingen de techno's een dagje trainen op de Langeraarse Plassen, A.K.A. Ter Aar, en ondanks het feit dat het meerdere milimeters per seconde regende stonden we toch fris (behoorlijk frisjes zelfs) en fruitig kletsnat en opgetuigd om kwart voor elf klaar.

Gedurende de ochtend hebben we geoefend op acties bij de boei (upwind, downwind) en welke volgorde daarin nou het snelst zou zijn. Toen brak ten overmaat van ramp vreugde de zon door, en was het daarna prima uit te houden op de plank, en zelfs wel een beetje warm.  Dat gecombineerd met een klein stukje snelle overstags,was ons ochtendprogramma.

In de middag hebben we geoefend op iets nieuws, namelijk het, al planerend, verplaatsen van de mastvoet, als reactie op de blog die ik eerder geplaatst heb (zie ook sadistische reactie). Dat blijkt stieken toch mogelijk, en ook (als je het trucje doorhebt) best uitvoerbaar. De truc is namelijk om tijdens het aanpompen een heel klein slagje tegen te geven, en je mastvoet vliegt (lees: gaat snel naar) achter.

Een leuk middagje nog, met een beetje extra wind er bij. De volgende training is op een thuishaven, de Wijde Aa.

Geen opmerkingen: